Продукти
250 гр. масло
1 ч.ч. захар
3 яйца
1 ч.ч. овесени ядки
1 1/2 ч. чаша брашно
1 бакпулвер
2 суп. лъжици канела
За намазване на формата:
1/2 чаша захар
1 ч.л. канела
Приготвяне
Разбивате 250 гр. масло с 1 ч.ч. захар, докато се получи крем. Без да спирате разбиването, добавяте едно по едно 3 яйца. След това, без да спирате бъркането, прибавяте 1 ч.ч. овесени ядки, 1 1/2 ч. чаша брашно, в което сте прибавили 1 бакпулвер и 2 суп. лъжици канела. Накрая, бъркайки внимателно с дървена лъжица, прибавяте 3 ябълки, обелени и нарязани на кубчета.
Предварително намазнявате формата, в която ще печете, и я посипвате с 1/2 чаша захар, смесена с 1 ч.л. канела. Така се получава невероятно вкусна хрупкава коричка Изсипвате готовата смес и печете 40 минути на предварително загрята фурна на 190 градуса. За всеки случай, преди да извадите проверете с клечка за зъби.
Изчаквате 5 минути, обръщате в подноса и посипвате с пудра захар.
* Количеството сладкиш се оказа много и за да няма преяждане, бих препорачала да се прави 1/3 част от посочената доза за семейство от 2/3 души.
Не ме разбирайте погрешно, сладкиша е много вкусен, миризмата на канела е неустоима, но за хора които си следят килограмите количество, не че ще им се "опре" , но сте ги накара да поработят допълнително във фитнеса.
250 гр. масло
1 ч.ч. захар
3 яйца
1 ч.ч. овесени ядки
1 1/2 ч. чаша брашно
1 бакпулвер
2 суп. лъжици канела
За намазване на формата:
1/2 чаша захар
1 ч.л. канела
Приготвяне
Разбивате 250 гр. масло с 1 ч.ч. захар, докато се получи крем. Без да спирате разбиването, добавяте едно по едно 3 яйца. След това, без да спирате бъркането, прибавяте 1 ч.ч. овесени ядки, 1 1/2 ч. чаша брашно, в което сте прибавили 1 бакпулвер и 2 суп. лъжици канела. Накрая, бъркайки внимателно с дървена лъжица, прибавяте 3 ябълки, обелени и нарязани на кубчета.
Предварително намазнявате формата, в която ще печете, и я посипвате с 1/2 чаша захар, смесена с 1 ч.л. канела. Така се получава невероятно вкусна хрупкава коричка Изсипвате готовата смес и печете 40 минути на предварително загрята фурна на 190 градуса. За всеки случай, преди да извадите проверете с клечка за зъби.
Изчаквате 5 минути, обръщате в подноса и посипвате с пудра захар.
* Количеството сладкиш се оказа много и за да няма преяждане, бих препорачала да се прави 1/3 част от посочената доза за семейство от 2/3 души.
Не ме разбирайте погрешно, сладкиша е много вкусен, миризмата на канела е неустоима, но за хора които си следят килограмите количество, не че ще им се "опре" , но сте ги накара да поработят допълнително във фитнеса.
Nessun commento:
Posta un commento