Nostro piccolo cuoco

Nostro piccolo cuoco

domenica 30 settembre 2012

Овесен сладкиш с ябълки и канела

Продукти
 

250 гр. масло
1 ч.ч. захар
3 яйца
1 ч.ч. овесени ядки
1 1/2 ч. чаша брашно
1 бакпулвер  
2 суп. лъжици канела

За намазване на формата:

1/2 чаша захар
1 ч.л. канела

Приготвяне

Разбивате 250 гр. масло с 1 ч.ч. захар, докато се получи крем. Без да спирате разбиването, добавяте едно по едно 3 яйца.  След това, без да спирате бъркането, прибавяте 1 ч.ч. овесени ядки, 1 1/2 ч. чаша брашно, в което сте прибавили 1 бакпулвер и 2 суп. лъжици канела. Накрая, бъркайки внимателно с дървена лъжица, прибавяте 3 ябълки, обелени и нарязани на кубчета.

Предварително намазнявате формата, в която ще печете, и я посипвате с 1/2 чаша захар, смесена с 1 ч.л. канела. Така се получава невероятно вкусна хрупкава коричка  Изсипвате готовата смес и печете 40 минути на предварително загрята фурна на 190 градуса. За всеки случай, преди да извадите проверете с клечка за зъби.

Изчаквате 5 минути, обръщате в подноса и посипвате с пудра захар. 

* Количеството сладкиш се оказа много и за да няма преяждане, бих препорачала да се прави 1/3 част от посочената доза за семейство от 2/3 души.
Не ме разбирайте погрешно, сладкиша е много вкусен, миризмата на канела е неустоима, но за хора които си следят килограмите количество, не че ще им се "опре" , но сте ги накара да поработят допълнително във фитнеса.  

 

Nessun commento:

Posta un commento