Продукти:
2 ч.ч. овесени ядки (или 1 ч.ч. овесени ядки и 1 ч.ч. овесени трици)
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
1-2 капки есенция- ванилия
1ч.л. бакпулвер
3 с.л. захар или подсладител
3 ябълки
2с.л. мед
1 кафяна чашка орехи
2 суп. лъжици канела
Приготвяне:
От овесените ядки , киселото мляко към което е прибавена содата, яйцето, 2 с.л. захар и ванилията се замесва , мека смес -малко по гъста от колкото за кекс. Продуктите за блата ги оставих да престоят около 5-7 мин. докато набъбнат овесените ядки.
Pазстила се в правоъгълна или квадратна тавичка, която предварително е намазана с масло и посипана с 1 с.л. захар и 1 ч.л. канела.
Ябълките се нарязват на кубчета , добавя се меда, орехите , канелата и 30% от сместта от овесените ядки. Останалите 70% от сместа от овесени ядки се изсипва в тавичката, върху "тестото" се разстила останалата ябълкова смес .
Пече се в предварително загрята , умерена фурна 180° за около 30 мин.
Получи се много ароматен десерт. Опитайте!
2 ч.ч. овесени ядки (или 1 ч.ч. овесени ядки и 1 ч.ч. овесени трици)
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
1-2 капки есенция- ванилия
1ч.л. бакпулвер
3 с.л. захар или подсладител
3 ябълки
2с.л. мед
1 кафяна чашка орехи
2 суп. лъжици канела
Приготвяне:
От овесените ядки , киселото мляко към което е прибавена содата, яйцето, 2 с.л. захар и ванилията се замесва , мека смес -малко по гъста от колкото за кекс. Продуктите за блата ги оставих да престоят около 5-7 мин. докато набъбнат овесените ядки.
Pазстила се в правоъгълна или квадратна тавичка, която предварително е намазана с масло и посипана с 1 с.л. захар и 1 ч.л. канела.
Ябълките се нарязват на кубчета , добавя се меда, орехите , канелата и 30% от сместта от овесените ядки. Останалите 70% от сместа от овесени ядки се изсипва в тавичката, върху "тестото" се разстила останалата ябълкова смес .
Пече се в предварително загрята , умерена фурна 180° за около 30 мин.
Получи се много ароматен десерт. Опитайте!
Nessun commento:
Posta un commento