Nostro piccolo cuoco

Nostro piccolo cuoco

sabato 27 febbraio 2016

Бабините гъсенички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г мас (масло)
1 ч.ч.пудра захар 
1 бр. яйце
1 непълна ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер или амонячна сода
3 и 1/2 - 4 ч.ч. брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Добре омекналата мас се разбива на крем с пудрата захар. Добавя се яйцето, разбива се и когато сместа го поеме напълно, се прибавя киселото мляко със содата. Ако се работи с бакпулвер, той се пресява с брашното. Ако се използва амонячна сода - тя се разтваря в киселото мляко и се прибавя. Накрая постепенно се добавя брашното и се размесва с лъжица до меко тесто. В съвсем леко намаслена тава се шприцоват гъсенички. Пекат се в предварително загрята фурна на умерена температура - 170-180 С.

Nessun commento:

Posta un commento