НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 бр. белтъци
100 г захар
120 г сурови лешници (или други ядки - става с орехи или бадеми), едро смлени
150 г шоколад (натрошен на ситно)
1 ванилия
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пуснете фурната да загрява на 180С градуса.
В сух тиган сложете едросмлените ядки и ги запечете леко на котлона. Няколко минути са достатъчни, за да се *отвори* аромата. И със сурови става, но с печени е по-добре.
Разбийте белтъците с 1 щипка сол на твърд сняг. Добавете постепенно захарта, а като се разбие - и ванилията. С леко разбъркване (с лъжица) добавете шоколада и изстиналите ядки.
С лъжичка изсипете от сместа в тава, застлана с хартия за печене. Размерът на сладките зависи от вашите предпочитания. Аз използвам чаена лъжичка.
И най-хубавото - сложете тавата във фурната, изключете я и си намерете друга работа поне за 3 -4 часа, а най-добре за цяла нощ. Не отваряйте фурната. На сутринта за закуска ще имате нещо много вкусно.
2 бр. белтъци
100 г захар
120 г сурови лешници (или други ядки - става с орехи или бадеми), едро смлени
150 г шоколад (натрошен на ситно)
1 ванилия
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пуснете фурната да загрява на 180С градуса.
В сух тиган сложете едросмлените ядки и ги запечете леко на котлона. Няколко минути са достатъчни, за да се *отвори* аромата. И със сурови става, но с печени е по-добре.
Разбийте белтъците с 1 щипка сол на твърд сняг. Добавете постепенно захарта, а като се разбие - и ванилията. С леко разбъркване (с лъжица) добавете шоколада и изстиналите ядки.
С лъжичка изсипете от сместа в тава, застлана с хартия за печене. Размерът на сладките зависи от вашите предпочитания. Аз използвам чаена лъжичка.
И най-хубавото - сложете тавата във фурната, изключете я и си намерете друга работа поне за 3 -4 часа, а най-добре за цяла нощ. Не отваряйте фурната. На сутринта за закуска ще имате нещо много вкусно.
Nessun commento:
Posta un commento