Nostro piccolo cuoco

Nostro piccolo cuoco

lunedì 9 dicembre 2013

Солен кекc

Подготовка: 10 мин.
Готвене: 45 мин.
Порции: 8-10

Продукти:

  • 240 г  брашно тип 500
  • 2 и 1 /2 ч. л. бакпулвер
  • 250 мл  прясно мляко
  • 125 мл разтопено краве масло или олио
  • 3 яйца
  • 150 г нарязанa на дребно шунка
  • щипка риган
  • щипка майорана
  • 200-250 г   нарязанo на дребно сирене тип Ементал, Gauda и т.н
  • 2 с. л. ситно нарязан магданоз
  • 2 с. л. ситно нарязан зелен лук
Приготвяне:

• Фурната се загрява на 200 С.
• Огнеупорна тава с размери 20х11 см се застила с хартия за печене.
• В голяма купа се смесват брашното, бакпулверът, млякото и яйцата.
• Прибавят се сиренето,  шунката и ароматните подправки.
• Тестото се разбърква добре и се изсипва в тавата.
• Кексът се пече 45 минути, след което се оставя да изстине в тавата 7 минути.
• Кексът с шунка и сирене се оставя върху метална скара до пълно охлаждане.
• Соленият кекс се нарязва на филии и се поднася.

Nessun commento:

Posta un commento