Подготовка: 10 мин.
Готвене: 45 мин.
Порции: 8-10
Продукти:
- 240 г брашно тип 500
- 2 и 1 /2 ч. л. бакпулвер
- 250 мл прясно мляко
- 125 мл разтопено краве масло или олио
- 3 яйца
- 150 г нарязанa на дребно шунка
- щипка риган
- щипка майорана
- 200-250 г нарязанo на дребно сирене тип Ементал, Gauda и т.н
- 2 с. л. ситно нарязан магданоз
- 2 с. л. ситно нарязан зелен лук
Приготвяне:
• Фурната се загрява на 200 С.
• Огнеупорна тава с размери 20х11 см се застила с хартия за печене.
• В голяма купа се смесват брашното, бакпулверът, млякото и яйцата.
• Прибавят се сиренето, шунката и ароматните подправки.
• Тестото се разбърква добре и се изсипва в тавата.
• Кексът се пече 45 минути, след което се оставя да изстине в тавата 7 минути.
• Прибавят се сиренето, шунката и ароматните подправки.
• Тестото се разбърква добре и се изсипва в тавата.
• Кексът се пече 45 минути, след което се оставя да изстине в тавата 7 минути.
• Кексът с шунка и сирене се оставя върху метална скара до пълно охлаждане.
• Соленият кекс се нарязва на филии и се поднася.
• Соленият кекс се нарязва на филии и се поднася.
Nessun commento:
Posta un commento