Nostro piccolo cuoco

Nostro piccolo cuoco

giovedì 7 giugno 2012

Пица "Маргарита"




Продукти за тестото /1 пица/:
250 гр брашно
3,5 гр суха мая/или 1/4 прясна/
130 мл топла вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. зехтин

За гарниране:
250 гр моцарела
80 гр пармезан
250 гр домати
листа пресен босилек
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Разтворете маята и захарта в топлата вода, покрийте и оставете да втаса на топло 10 минути.
Пресейте в купа брашното и солта.
Направете кладенче и прибавете втасалата мая.
Замесете гладко и  еластично тесто.
Накрая прибавете мазнината, омесете добре и поставете в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса до удвояване на обема.
Втасалото тесто оформете с ръце до получаване основата на пица с диаметър 28-30 см.
В предварително намазнена тава поставете тестото.
Поръсете с настъргания пармезан, наредете нарязаните на шайби домати, покрийте с нарязаната на парчета моцарела, накъсаните листа босилек, сол и пипер.
Напръскайте пицата леко със зехтин.
Печете 10-12 минути в предварително загрята до 250 градуса фурна.

Nessun commento:

Posta un commento